Midt mellem rismarker ligger Teshima Art Museum tegnet af arkitekt Ryue Nishizawa min absolut favorite oplevelse på Benesse Art Site Naoshima, en samling af kunst, design og arkitektur på øerne Naoshima, Teshima og Inujima.

Vi cyklede dertil fra den lille havn opad bakkede vejede med mandarinboder. Fra toppen af rismarkerne ser vi de hvide runde flader som ligger fladt i landskabet. En lang snoet sti gennem landskabet.

Inde i bygningen pibler små vandamøber op fra betongulvet som triller afsted i forskellige formationer. Det er den permanente udstilling af Rei Naito en meget fin finurlige udstilling som kræver opmærksomhed helt ned i det små.

På Tehsima vil jeg anbefale:

Teshima Art Museum

Cykle rundt på den fine ø

Badehuset på mammas gæstehus, et fint gammel onsen.

Se rismarker og spise mandariner.

Naoshima

Naoshima er en større ø og har utallige kunstværker og det berømte Art House Projekt og flere museumer.

Mine favoritter er Chi chi museet af Tadao Ando men også Art House projekt som ligger inden i byen hvor man let kan gå mellem de små huse.

Vi så 2 værker af James Turell . Det ene i Chi chi og det andet i Art House projekt Minimadera. Lys og mørke og menneskets syn over tid er i spil her. Det eneste som kræves for at kunne se kunstværket er en smule tålmodighed.

På Naoshima vil jeg anbefale:

Gå og cykle mellem kunstværkerne så man kan få nogle små naturpauser undervejs.

Chi Chi museum af Tadao Ando.

Art House Project særlig minimadera med James Turrell

Hvis man er opmærksom kan man se at rundt omkring i byen er der små kunstværker på gavle og vægge af en japansk kunstner. Street art på japansk.

Benesse museum og Lee Ufan som alt sammen ligger på en smuk rute.

Ved ankomst med færgen ankommer man i en færgecentral lavet af Sanaa.